Παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό νεότευκτο καταμαράν «Express 4»

Παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό νεότευκτο καταμαράν «Express 4»

560
Παρουσιάστηκε το εντυπωσιακό νεότευκτο καταμαράν «Express 4»

Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Αυγούστου από τα αυστραλιανά ναυπηγεία AUSTAL η παρουσίαση του εντυπωσιακού high speed καταμαράν μεταφοράς οχημάτων και επιβατών «Express 4», ιδιοκτησίας της δανικής Molslinjen.

Επισημαίνεται ότι η κατασκευή του Express 4, μήκους 109 μέτρων, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 και αναμένεται να ξεκινήσει δοκιμαστικούς πλόες σύντομα, όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα ο προηγμένος σχεδιασμός του-νέας γενιάς- καταμαράν καθιστά εφικτή την μείωση της κατανάλωσης καυσίμων. Το εντυπωσιακό νεότευκτο έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 1.000 επιβάτες και 425 αυτοκίνητα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά του ανέρχεται στους 40 κόμβους.

Ο David Singleton, CEO της ΑUSTAL, τόνισε ότι το επαναστατικό high speed καταμαράν αποτελεί τη νέα διάκριση σχεδιασμού των αυστραλιανών ναυπηγείων και σημείωσε ότι η AUSTAL θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην εν λόγω αγορά.

Σημειώνεται ότι το «Express 4» σχεδιάστηκε και ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία Henderson της AUSTAL στη δυτική Αυστραλία , δημιουργώντας 450 νέες θέσεις εργασίας όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωσή της.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν τα αυστραλιανά ναυπηγεία είχαν αναλάβει την κατασκευή των high-speed πλοίων της Hellenic Seaways.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.