Προς παράδοση το πρώτο Aframax κατανάλωσης LNG

Προς παράδοση το πρώτο Aframax κατανάλωσης LNG

290
Προς παράδοση το πρώτο Aframax κατανάλωσης LNG

Η Hyundai Samho Heavy Industries ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε τη ναυπήγηση ενός εκ των έξι δεξαμενόπλοιων κατηγορίας Aframax που έχει παραγγείλει η ρωσική Sovcomflot, τα οποία θα καταναλώνουν ως καύσιμο φυσικό αέριο.

Το νέο δεξαμενόπλοιο έχει μήκος 250 μ., πλάτος 44 μ., χωρητικότητα 114.000 τόνων, ενώ διαθέτει σύστημα κατανάλωσης διπλού καυσίμου.

Ενδιαφέρον έχει ότι το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο αποτελεί το πρώτο Aframax κατανάλωσης LNG σε παγκόσμιο επίπεδο.

Δύο από τα έξι δεξαμενόπλοια, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, πρόκειται να ναυλωθούν από την Shell, ενώ ο ολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός θα παρέχει και στα έξι νεοναυπηγηθέντα πλοία της Sovcomflot υπηρεσίες ανεφοδιασμού με καύσιμο LNG στην περιοχή της βορειοδυτικής Ευρώπης και της Βαλτικής.

Τα νέα δεξαμενόπλοια της Sovcomflot ανήκουν στην κατηγορία ice class 1A, γεγονός που θα τους επιτρέπει να πλέουν με ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε περιοχές που αντιμετωπίζουν δύσκολες συνθήκες πάγου, όπως είναι η Βαλτική.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.