Αυξάνονται οι εξαγωγές υγρών φορτίων από το Ιράν προς την Ευρώπη

Αυξάνονται οι εξαγωγές υγρών φορτίων από το Ιράν προς την Ευρώπη

87
Αυξάνονται οι εξαγωγές υγρών φορτίων από το Ιράν προς την Ευρώπη

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Ιράν «National Iranian Tanker Company» στο «Tasnim News Agency», οι θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου από το Ιράν προς τις χώρες της Ευρώπης καταγράφουν σημαντική αύξηση σε ημερήσια βάση. Το γεγονός αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει σε στρατηγική απόφαση για ανανέωση τον στόλο της πετρελαϊκής εταιρείας.

Ο κ. Mohammad Reza Shams Dolatabadi, υψηλόβαθμο στέλεχος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας του Ιράν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα πλοία της εταιρείας προσεγγίζουν πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια και ότι ο αριθμός των θαλάσσιων μεταφορών πετρελαίου σε χώρες της Ευρώπης ολοένα και αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, ωθεί την εταιρεία σε ανάγκη για ανανέωση του στόλου της για την επόμενη πενταετία, αντικαθιστώντας τα παλαιότερα της πλοία με νέα, πιο σύγχρονα.

Ο κ. Shams Dolatabadi επεσήμανε επιπλέον την απόφαση της εταιρείας να εντάξει στον στόλο της πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο το πεδίο των δραστηριοτήτων της. Ο λόγος που οδήγησε την εταιρεία σε αυτήν την απόφαση είναι ότι το Ιράν κατέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο και υπάρχουν οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση της παραγωγής και κυρίως της εξαγωγής του.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.