Επαναφέρει το Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της Blue Zone και του Ενιαίου Ευρωπαϊκού...

Επαναφέρει το Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της Blue Zone και του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Μεταφορών

63
Επαναφέρει το Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της Blue Zone και του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Μεταφορών

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινωβουλίου Martin Schultz χαιρέτισε τον ανοιχτό διάλογο για το μέλλον των ευρωπαϊκών ναυτιλιακών πολιτικών μεταξύ όλων των κοινωνικών εταίρων της ναυτιλίας, των θεσμικών οργάνων της Ε.Ε. και των εκπροσώπων της ναυτιλιακής αγοράς.
Απευθυνόμενος στον κ. Niels Smedegaard, πρόεδρο της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (ECSA), δήλωσε: “Όπως γνωρίζετε, ο τομέας των μεταφορών αποτελεί την κινητήρια δύναμη της ευρωπαϊκής οικονομίας και η Ευρώπη είναι παγκόσμιος ηγέτης τόσο στη μεταποίηση όσο και στις μεταφορές. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί ότι η δημιουργία Ευρωπαϊκού Χώρου Μεταφορών αποτελεί σημαντική προτεραιότητα. Με σεβασμό στις θαλάσσιες μεταφορές, πρέπει να ξεκινήσει διάλογος για πραγματικό Ευρωπαϊκό Χώρο Μεταφορών χωρίς εμπόδια ή αλλιώς αυτό που αποκαλούμε “Μπλε Ζώνη”, ο οποίος θα διευκολύνει κατά πολύ την δραστηριότητα των πλοίων και των λιμένων της Ε.Ε. που τα εξυπηρετούν.
Με τη σειρά του ο κ. Patrick Verhoeven, Γενικός Γραμματέας της ECSA, απευθυνόμενος προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσε πως “Είναι σημαντικό οι νομοθέτες να δουν την ποιότητα των συνθηκών εργασίας στη συγκεκριμένη αγορά μέσω μίας πρωτοβουλίας όπως η Ευρωπαϊκή εβδομάδα ναυτιλίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών, μέσω της προεδρίας της Μάλτας, έχουν λάβει ήδη θέση επί του ζητήματος”.
Η επόμενη Ευρωπαϊκή εβδομάδα ναυτιλίας θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα 27 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2017, δίνοντας τη δυνατότητα τόσο στην ίδια τη ναυτιλιακή βιομηχανία αγοράς όσο και στους νομοθέτες να συζητήσουν και να βρουν ένα κοινό μονοπάτι για ζητήματα επικαιρότητας.
Το εν λόγω γεγονός συμπίπτει με την προεδρία της Μάλτας η οποία έχει ήδη ανακοινώσει πως το ενδιαφέρον της θα εστιαστεί σε ζητήματα μετανάστευσης και θέματα της Μεσογείου όσον αφορά τα ναυτιλιακά δρώμενα.
Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής ναυτιλιακής εβδομάδας ξεκίνησε το 2015 από την ECSA, και οργανώνεται από ομάδα εργασίας η οποία αποτελείται από σημαντικούς ναυτιλιακούς οργανισμούς, καθώς επίσης και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το Συνέδριο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ναυτιλίας 2017 και το Gala Dinner, θα λάβουν χώρα την 1η Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Steigenberger Wiltcher, στις Βρυξέλλες. Καθ’ όλη την διάρκεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας ναυτιλίας θα λάβουν χώρα πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο λιμάνι της Αμβέρσας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.