Πληθώρα δεξαμενόπλοιων έχουν αγκυροβολήσει στον τερματικό σταθμό πετρελαίου της νήσου Kharg του...

Πληθώρα δεξαμενόπλοιων έχουν αγκυροβολήσει στον τερματικό σταθμό πετρελαίου της νήσου Kharg του Ιράν

394
Πληθώρα δεξαμενόπλοιων έχουν αγκυροβολήσει στον τερματικό σταθμό πετρελαίου της νήσου Kharg του Ιράν

Αρμόδιοι επικεφαλής της ιρανικής περιφέρειας Μπουσέρ ανακοίνωσαν ότι περίπου 240 δεξαμενόπλοια αλλοδαπής ιδιοκτησίας έχουν μέχρι σήμερα αγκυροβολήσει στον τερματικό σταθμό πετρελαίου της νήσου Kharg του Ιράν μετά την εφαρμογή της νέας συμφωνίας μεταξύ της Τεχεράνης και των διεθνών δυνάμεων.
Τα δεξαμενόπλοια σύμφωνα με την ανακοίνωση του Bushehr Province Department of Ports and Maritime Organization είναι κυρίως από σημαντικές ναυτιλιακές χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Νότια Κορέα.
Η ανακοίνωση στα ιρανικά ΜΜΕ επίσης επισημαίνει ότι πάνω από 35.800.000 τόνοι διαφορετικών προϊόντων φορτώθηκαν και εκφορτώθηκαν στη νήσο Kharg κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος ιρανικού ημερολογιακού έτους (που άρχισε στις 20 Μαρτίου 2016), σημειώνοντας αύξηση 60% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.