Loading: News Submenu
Loading: NX Submenu
Loading: Shop Submenu
Header Scripts Init
Εισαγωγικό κείμενο

Η Τανζανία αναπτύσσει τον πρώτο της «εικονικό αγωγό» LNG

Η Τανζανία αναπτύσσει τον πρώτο της «εικονικό αγωγό» LNG

Εισαγωγικό κείμενο

Το πρώτο μικρής κλίμακας έργο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Τανζανίας ανέλαβε να αναπτύξει η αιγυπτιακή εταιρεία Rosetta Energy Solutions, θυγατρική της Taqa Arabia.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Tanzania Petroleum Development Corporation (TPDC), με την οποία η Rosetta Energy υπέγραψε τη συμφωνία, που περιλαμβάνει επίσης την Africa 50 ως τρίτο εταίρο, το έργο είναι μέρος της νέας στρατηγικής της για να ωθήσει τον ενεργειακό τομέα της χώρας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον.

Όπως περιγράφεται από τη Rosetta Energy, το νέο αυτό εγχείρημα στοχεύει στην ανάπτυξη και στη λειτουργία του πρώτου «εικονικού αγωγού» LNG (LNG virtual pipeline) της Τανζανίας. Ο «εικονικός αγωγός» θα περιλαμβάνει μια μικρής κλίμακας μονάδα υγροποίησης στο Νταρ ες Σαλάμ κρυογενικών εμπορευματοκιβωτίων για την οδική μεταφορά και μονάδες επαναεριοποίησης για τη μετατροπή του υγροποιημένου φυσικού αερίου σε φυσικό αέριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη τέτοια υποδομή LNG στην Τανζανία, που, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εταιρεία, αναμένεται να συμβάλει στην προώθηση της βιώσιμης βιομηχανικής ανάπτυξης της χώρας. Η Rosetta Energy στοχεύει μάλιστα να καθιερώσει την Τανζανία ως περιφερειακό ενεργειακό κόμβο, αξιοποιώντας την εμπειρία της Taqa Arabia πάνω σε εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Ο LNG virtual pipeline προορίζεται να παρέχει πιο φθηνή και καθαρή ενέργεια στα σπίτια, στη βιομηχανία και στις μεταφορές. Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει επίσης την κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών απαιτήσεων στις αναπτυσσόμενες περιοχές.

 

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουνίου 2024