Περισσότερες από 100 νέες τακτικές γραμμές στην Κίνα

Περισσότερες από 100 νέες τακτικές γραμμές στην Κίνα

64
Περισσότερες από 100 νέες τακτικές γραμμές στην Κίνα

Περισσότερες από 100 νέες τακτικές γραμμές πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων εκκινεί η Κίνα, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το εξωτερικό της εμπόριο και να παράσχει στήριξη στις ευάλωτες εφοδιαστικές αλυσίδες. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δείγμα της αισιοδοξίας των εξαγωγέων της Κίνας για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του εξωτερικού εμπορίου της ασιατικής χώρας.

Φέτος εκτιμάται ότι το εμπόριο της Κίνας (εισαγωγές και εξαγωγές) θα καταγράψει αύξηση 6%, ενώ ρεκόρ θα καταγράψει το επόμενο έτος, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Πρόσφατα, πλοίο που μετέφερε 1.000 εμπορευματοκιβώτια αναχώρησε από το Panjang της Ινδονησίας και αφίχθη στο λιμάνι Dalian της βορειοανατολικής Κίνας, σηματοδοτώντας την έναρξη της λειτουργίας μιας τέταρτης γραμμής μεταξύ του Dalian και χωρών της Περιφερειακής Ολοκληρωμένης Οικονομικής Εταιρικής Σχέσης (Regional Comprehensive Economic Partnership ‒ RCEP). Παράλληλα, ένα ακόμα πλοίο αναχώρησε από το Qingdao στην επαρχία Shandong της ανατολικής Κίνας με προορισμό το λιμάνι Khalifa στο Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση της Shandong, από την εν λόγω επαρχία εκκίνησε ένα route εμπορευματοκιβωτίων στη Μέση Ανατολή υπό το Belt and Road Initiative.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.