Η τεχνολογική καινοτομία στη ναυτιλία, το επίκεντρο συνεργασίας ΕΒΕΠ και ΕΛΙΝΤ

Η τεχνολογική καινοτομία στη ναυτιλία, το επίκεντρο συνεργασίας ΕΒΕΠ και ΕΛΙΝΤ

101
Η τεχνολογική καινοτομία στη ναυτιλία, το επίκεντρο συνεργασίας ΕΒΕΠ και ΕΛΙΝΤ

Την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ναυτικής Τεχνολογίας (ΕΛΙΝΤ) ανακοίνωσε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου το Ελληνικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ). Μάλιστα, το μνημόνιο υπεγράφη από τους δύο προέδρους, Βασίλη Κορκίδη και Δρα Νικόλαο Λιάπη.

Στη συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης το επίκεντρο αποτέλεσαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ, οι προτάσεις του επιμελητηρίου για τη Γαλάζια Οικονομία και η διαδικασία διαβούλευσης για την αναθεώρηση του Ν/Σ 3325/05 «Ίδρυση και λειτουργία βιομηχανικών, βιοτεχνικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο της αειφόρου ανάπτυξης».

Με αφορμή την υπογραφή του μνημονίου, αναφέρθηκε ότι η συνεργασία αφορά στην ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και τη διευκόλυνση της διάχυσης νέων ιδεών και μεθόδων στο ναυτιλιακό γίγνεσθαι, με ειδικότερη έμφαση την ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων στον χώρο των ναυτικών, ναυτιλιακών και λιμενικών δραστηριοτήτων.

Επίσης, αφορά στη δημιουργία «γεφυρών» επικοινωνίας και συνεργειών μεταξύ επιστημονικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ναυτιλίας, την υποστήριξη ερευνών και μελετών, με στόχο την ανάπτυξη της ναυτικής τεχνολογίας και την παραγωγή βιώσιμων τεχνολογικών λύσεων για τη ναυτιλιακή κοινότητα, με Ενεργειακή, Περιβαλλοντική και Κοινωνική Προστιθέμενη Αξία, αλλά και την υλοποίηση ενεργειών πληροφόρησης και εξωστρέφειας με στόχο την ανάδειξη της σπουδαιότητας της ναυτικής τεχνολογίας και την άμεση συνάφειά της με ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων οικονομικών δραστηριοτήτων, αλλά και της εθνικής οικονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.