Γεγονός ο πρώτος τερματικός LNG της Γερμανίας

Γεγονός ο πρώτος τερματικός LNG της Γερμανίας

112
Γεγονός ο πρώτος τερματικός LNG της Γερμανίας

Την κατασκευή του πρώτου από τους πέντε πλωτούς τερματικούς LNG που σχεδιάζει ολοκλήρωσε η Γερμανία στο λιμάνι Wilhelmshaven της Βόρειας Θάλασσας. Η κατασκευή του τερματικού ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, ενώ το επόμενο βήμα είναι ο ελλιμενισμός ενός FSRU για την αποθήκευση και την επαναεριοποίηση φυσικού αερίου. Οι αρμόδιες αρχές ευελπιστούν ότι ο τερματικός θα εκκινήσει τη λειτουργία του και θα υποδέχεται LNG carriers από τις αρχές του 2023.

Το εν λόγω πλάνο του Βερολίνου για ενίσχυση και αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών με επίκεντρο το LNG εντάσσεται στη στρατηγική για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο μεταφερόταν μέσω αγωγών. Προς αποφυγή ενός «ενεργειακού κραχ», η Γερμανία επανενεργοποίησε παλαιότερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα και επιμήκυνε τη διάρκεια ζωής των τριών τελευταίων πυρηνικών σταθμών.

Ο Christian Janzen, project manager του τερματικού Wilhelmshaven για λογαριασμό της Uniper, τόνισε ότι αναμένει την άφιξη ενός LNGC την εβδομάδα για την εκφόρτωση φυσικού αερίου και τη σύνδεσή του με το εγχώριο δίκτυο αγωγών. Η ετήσια δυναμικότητα του τερματικού υπολογίζεται στα 5 δισ. κ.μ. αερίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.