«Έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές της Αυστραλίας

«Έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές της Αυστραλίας

146
«Έμφραγμα» στις θαλάσσιες μεταφορές της Αυστραλίας

Μια κλιμακούμενη διένεξη ναυτεργατικών σωματείων και της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ρυμουλκών που δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, της Svitzer, απειλεί να δημιουργήσει «χάος» στις εφοδιαστικές αλυσίδες της χώρας ενόψει και των Χριστουγέννων.

Η εταιρεία, θυγατρική της Maersk, αποφάσισε να προχωρήσει σε ανταπεργία 582 εργαζομένων σε 17 λιμάνια, καθώς οι επί τρία χρόνια διαπραγματεύσεις για τις απολαβές δεν έχουν ευτυχή κατάληξη.

Η Svitzer διαχειρίζεται 100 ρυμουλκά, που εκτελούν ετησίως 50.000 δρομολόγια, συνεπώς οι ανησυχίες για «έμφραγμα» στις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων στην Αυστραλία είναι έκδηλες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Αυστραλός υπουργός Απασχόλησης και Εργασιακών Σχέσεων, Tony Burke, έκανε έκκληση στην εταιρεία να παγώσει την ανταπεργία μέχρις ότου η νέα νομοθεσία για την επίλυση τέτοιων εργασιακών διαφορών εισαχθεί σε περίπου τρεις εβδομάδες.

Ο Nicolaj Noes, επικεφαλής της Svitzer Australia, σημειώνει ότι «βρισκόμαστε σε ένα σημείο που δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να απαντήσουμε σε αυτή την “καταστροφική” δράση των σωματείων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.