Αερομεταφορές: Κοντά το τέλος της πανδημικής καταιγίδας;

Αερομεταφορές: Κοντά το τέλος της πανδημικής καταιγίδας;

47
Αερομεταφορές: Κοντά το τέλος της πανδημικής καταιγίδας;

Θετικά τα σημάδια για τη βιομηχανία αερομεταφορών, με την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair να επιστρέφει στα κέρδη για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η Ryanair κατέγραψε κέρδη το α’ εξάμηνο του έτους και αναθεώρησε προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τη συνολική διακίνηση επιβατών το 2022.

Ειδικότερα, η Ryanair εκτιμά ότι θα καταγράψει κέρδος μεταξύ 1-1,2 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2022-2023. Εντός του α’ εξαμήνου του ίδιου οικονομικού έτους, τα έσοδά της ανήλθαν σε 6,62 δισ. ευρώ, πάνω από τρεις φορές αυξημένα σε ετήσια βάση και κατά 23% αυξημένα σε σύγκριση με το 2019.

Επιπλέον, η Ryanair εκτιμά ότι η διακίνηση επιβατών για το οικονομικό έτος με πέρας την 31η Μαρτίου θα διαμορφωθεί περίπου στους 168 εκατ. επιβάτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, o CEO της Ryanair, Michael O’Leary, ισχυρίστηκε ότι, εντός των επόμενων ετών, η Ryanair θα παραμείνει μοναδική ισχυρή εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη. Μάλιστα, οι ανταγωνίστριες εταιρείες EasyJet και Wizz θα καταστούν στόχοι εξαγοράς, απότοκο ενός αυξανόμενου χάσματος του κόστους μεταξύ των εταιρειών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.