ADNOC: Βλέψεις για είσοδο στις χρηματιστηριακές αγορές

ADNOC: Βλέψεις για είσοδο στις χρηματιστηριακές αγορές

76
ADNOC: Βλέψεις για είσοδο στις χρηματιστηριακές αγορές

Στην είσοδό του στις χρηματιστηριακές αγορές φαίνεται πως προσβλέπει ο κολοσσός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ADNOC. Πιο συγκεκριμένα, βάσει του Bloomberg, η ADNOC έχει έρθει σε επικοινωνία με έγκριτα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η Citigroup Inc. και η JPMorgan, προκειμένου να εισχωρήσει στις χρηματιστηριακές αγορές μέσω του βραχίονα μεταφορών της ADNOC Logistics & Services.

Ειδικότερα, η Αρχική Δημόσια Προσφορά θα μπορούσε να λάβει χώρα εντός του α’ εξαμήνου του 2023, βάσει ανώνυμων πηγών που επικαλείται το Bloomberg. Σε κάθε περίπτωση, ανεξαρτήτως του χρονικού ορίζοντα, η κίνηση της ADNOC δεν είναι επαναστατική. Άλλωστε, το ενδιαφέρον εταιρειών στη Μέση Ανατολή για είσοδο στις χρηματιστηριακές αγορές είναι ιδιαίτερα αυξημένο τα τελευταία έτη, και δη το 2022. Μάλιστα, εντός του έτους έχουν αντλήσει κεφάλαια ύψους $16,6 δισ. και βάσει αυτού οδεύουν προς τα υψηλότερα επίπεδα άντλησης από το 2019.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η ADNOC Logistics διαχειρίζεται στόλο που απαρτίζεται από περισσότερα από 200 πλοία και δραστηριοποιείται σε πληθώρα αγορών, όπως εκείνων της θαλάσσιας μεταφοράς πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων, χύδην ξηρών φορτίων και LNG και LPG.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.