LNG carriers: Το Κατάρ συνεχίζει το ναυπηγικό του πρόγραμμα

LNG carriers: Το Κατάρ συνεχίζει το ναυπηγικό του πρόγραμμα

123
LNG carriers: Το Κατάρ συνεχίζει το ναυπηγικό του πρόγραμμα

Η MISC Berhad (MISC), μέσω της θυγατρικής της Portovenere and Lerici (Labuan) Pte Ltd. και με τους εταίρους της σε κοινοπραξία Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK), Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (K-Line) και China LNG Shipping (Holdings) Limited (CLNG), ανακοίνωσε ότι της έχουν ανατεθεί συμβόλαια χρονοναύλωσης από την QatarEnergy για πέντε επιπλέον LNG carriers, που θα ναυπηγηθούν από την Hudong-Zhonghua Shipbuilding (Group) Co. Ltd.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Αύγουστο, η QatarEnergy προχώρησε σε συμφωνία με την κοινοπραξία για τη χρονοναύλωση επτά LNG carriers. Τα 12 πλοία συνολικά θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένα συστήματα, όπως μηχανές X-DF 2.1, με στόχο τη μείωση των εκπομπών τους. Τα πλοία, χωρητικότητας 174.000 κ.μ., θα ξεκινήσουν να παραδίδονται από το 2025 και θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του καταριανού κολοσσού για τη μεταφορά LNG προς άλλες χώρες του κόσμου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.