Ο BDI σε χαμηλό επτά εβδομάδων

Ο BDI σε χαμηλό επτά εβδομάδων

149
Ο BDI σε χαμηλό επτά εβδομάδων

Σημάδια περαιτέρω αποδυνάμωσης καταγράφει η ναυλαγορά των bulk carriers, με τον βασικό δείκτη ναυλαγοράς BDI να διαμορφώνεται στις 1.377 μονάδες την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, καταγράφοντας πτώση 5,9%. Η συγκεκριμένη πτώση ήταν η δέκατη διαδοχική ημερήσια πτώση και ο δείκτης βρέθηκε σε χαμηλό επτά εβδομάδων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο επιμέρους δείκτης των Capesizes (BCI) κατέγραψε πτώση 11% και διαμορφώθηκε στις 1.388 μονάδες, απότοκο μεταξύ άλλων της νωχελικής ζήτησης σιδηρομεταλλεύματος από την Κίνα. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η κινεζική ζήτηση για bulk carriers είναι χαμηλότερη κατά περίπου 5% από τις αρχές του έτους, καθώς το Πεκίνο στρέφεται στην εγχώρια παραγωγή άνθρακα αλλά συνάμα αντιμετωπίζει σκοπέλους με επίκεντρο την οικονομία.

Επιπλέον, ο επιμέρους δείκτης των Panamaxes (ΒPI) ανήλθε σε 1.696 μονάδες, επίπεδα που συνιστούν χαμηλό οκτώ εβδομάδων. Τέλος, ο επιμέρους δείκτης των Supramaxes (BSI) διαμορφώθηκε στις 1.389 μονάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.