Αλλαγή στάσης από τη Ρωσία: Κανονικά η εφαρμογή της συμφωνίας για τα...

Αλλαγή στάσης από τη Ρωσία: Κανονικά η εφαρμογή της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά

221
Αλλαγή στάσης από τη Ρωσία: Κανονικά η εφαρμογή της συμφωνίας για τα ουκρανικά σιτηρά

H Ρωσία ανακοίνωσε νωρίτερα τη συνέχιση της συμμετοχής της στη συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μετά από γραπτές εγγυήσεις του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας ότι το Κίεβο δεν θα χρησιμοποιεί τον εν λόγω διάδρομο για στρατιωτικούς σκοπούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Σαββατοκύριακο (29-30 Oκτωβρίου) η Μόσχα είχε ανακοινώσει την αναστολή επ’ αόριστον της συμμετοχής της στη συμφωνία εγείροντας ανησυχίες για την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

«Η Ρωσία θεωρεί ότι οι εγγυήσεις που έλαβε επί του παρόντος είναι επαρκείς και συνεχίζει την εφαρμογή της συμφωνίας», σημειώνει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά την απόφαση της Ρωσίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, πλοία συνέχισαν να μεταφέρουν σιτηρά διά μέσου του συγκεκριμένου διαδρόμου. Ωστόσο, κύκλοι της αγοράς τόνιζαν στο Reuters ότι η κίνηση των πλοίων δεν θα συνεχιζόταν για πολύ καθώς οι εταιρείες ασφάλισης δεν ήταν διατεθειμένες να συνάψουν νέα συμβόλαια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.