H πρόταση «εξόδου» της Βενεζουέλας στις εταιρείες πετρελαίου

H πρόταση «εξόδου» της Βενεζουέλας στις εταιρείες πετρελαίου

197
H πρόταση «εξόδου» της Βενεζουέλας στις εταιρείες πετρελαίου

Τους όρους της στις εταιρείες ενέργειας, που μετέχουν σε joint ventures με την κρατική εταιρεία ενέργειας της Βενεζουέλας PDVSA, για την αποχώρησή τους γνωστοποίησε η χώρα της Νότιας Αμερικής. Συγκεκριμένα, η Βενεζουέλα επιτρέπει την έξοδό τους εφόσον πουλήσουν τα μετοχικά τους μερίδια σε άλλες εταιρείες και αποποιηθούν των απαιτήσεών τους για την αποπληρωμή υποχρεώσεων και ωφελούμενων μερισμάτων, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σε κάθε περίπτωση, το να επωμιστούν ζημίες δεν έχει εμποδίσει πληθώρα κολοσσών ενέργειας –όπως η TotalEnergies και η Equinor– από το να αποχωρήσουν από projects στη Βενεζουέλα. Το γεγονός αυτό αντανακλά την ισχύ των αμερικανικών κυρώσεων στη χώρα της Νότιας Αμερικής.

Οι σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ έχουν περιορίσει σημαντικά την πρόσβαση της Βενεζουέλας στη χρηματοδότηση αλλά και την πρόσβαση των αγορών στο πετρέλαιο της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.