Το επενδυτικό όραμα της Σ. Αραβίας για τις μεταφορές

Το επενδυτικό όραμα της Σ. Αραβίας για τις μεταφορές

84
Το επενδυτικό όραμα της Σ. Αραβίας για τις μεταφορές

Την εκκίνηση του προγράμματος Global Supply Chain Resilience Initiative (GSCRI) για την προσέλκυση νέων επενδυτών στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας της χώρας ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, με στόχο τη συγκέντρωση $10,6 δισ. Το περασμένο έτος, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως θα επένδυε περισσότερα από $133 δισ. σε υποδομές, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων και λιμένων, έως το τέλος της δεκαετίας, με σκοπό να γίνει κόμβος μεταφορών και logistics, στο πλαίσιο ενός σχεδίου οικονομικής επέκτασης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως η GSCRI θα αξιοποιήσει τις πηγές, τις υποδομές και τη γεωγραφική θέση του βασιλείου, με στόχο την ανθεκτικότητα οικονομιών και εταιρειών από την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία, ενισχύοντας παράλληλα την εγχώρια οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι το «Όραμα 2030» του πρίγκιπα Mohammed bin Salman, στο οποίο εντάσσεται η GSCRI, αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του βασιλείου και στην αποκοπή της οικονομίας από τα έσοδα του πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.