Τα ποτάμια της Βόρειας Αμερικής, «απαγορευμένη ζώνη» για τη ναυσιπλοΐα

Τα ποτάμια της Βόρειας Αμερικής, «απαγορευμένη ζώνη» για τη ναυσιπλοΐα

247
Τα ποτάμια της Βόρειας Αμερικής, «απαγορευμένη ζώνη» για τη ναυσιπλοΐα

Μια σημαντική υδάτινη αρτηρία στον Καναδά έρχεται αντιμέτωπη με χαμηλά επίπεδα υδάτων.

Η στάθμη των υδάτων σε τμήματα του ποταμού St. Lawrence κοντά στο Μόντρεαλ έχει αγγίξει χαμηλά δέκα ετών. Oι διαχειριστές της πλωτής οδού που εκτείνεται από τη λίμνη Ontario έως τον Ατλαντικό Ωκεανό παρακολουθούν τις καιρικές συνθήκες και έχουν αναπτύξει ένα σχέδιο αύξησης της ροής του νερού από τη λίμνη Ontario, προκειμένου να διασφαλιστεί η ναυσιπλοΐα των εμπορικών πλοίων.

Η χαμηλή στάθμη του ποταμού St. Lawrence συμπίπτει με τα χαμηλά επίπεδα που παρατηρούνται στον Μισισιπή, τα οποία ουσιαστικά έχουν αποκλείσει τις μεταφορές καλαμποκιού και σόγιας. Παρόμοια φαινόμενα έχουν επικρατήσει στην Ευρώπη και στην Κίνα, με τους ποταμούς Ρήνο και Γιανγκτσέ να έχουν υπάρξει «απαγορευμένη ζώνη» για τα εμπορικά πλοία φέτος.

Την ίδια ώρα, η καναδική ακτοφυλακή εκτιμά ότι η στάθμη των υδάτων του ποταμού St. Lawrence θα μειωθεί περαιτέρω το προσεχές διάστημα, με τις εταιρείες τακτικών γραμμών να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα. Ενδεικτικά, η Hapag-Lloyd αύξησε τα κόστη μεταφοράς από και προς το λιμάνι του Μόντρεαλ έως την 1η Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.