Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG

90
Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG

Στο Saint-Nazaire πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του «MSC World Europa», το οποίο αποτελεί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο καύσης LNG της MSC Cruises.

Το «MSC World Europa» αποτελεί το μεγαλύτερο στον κόσμο κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG. Το πλοίο διαθέτει 22 καταστρώματα, 2.626 καμπίνες και η ολική του χωρητικότητα ανέρχεται στους 215.863 GT.

Το παρθενικό ταξίδι του πλοίου θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου, προσφέροντας στο επιβατικό κοινό μια επταήμερη κρουαζιέρα ξεκινώντας από την Ντόχα. Υπενθυμίζεται ότι το κρουαζιερόπλοιο το έχουν ναυλώσει οι διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για να λειτουργήσει ως πλωτό ξενοδοχείο, όπως και άλλα δύο πλοία της εταιρείας, το «MSC Opera» και το «MSC Poesia».

Πέραν του «MSC World Europa», η MSC αναμένει να εντάξει στον στόλο της ένα ακόμα κρουαζιερόπλοιο κατανάλωσης LNG, τo «MSC World America», το οποίο θα δραστηριοποιείται στην αγορά των ΗΠΑ. Θα είναι παρόμοιο με το «MSC World Europa», καθώς θα διαθέτει και αυτό 22 καταστρώματα και 2.600 καμπίνες.

Τέλος, το νέο πλοίο της MSC Cruises αναμένεται στην ενεργό δράση το 2025.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.