Τα LNG carriers στο κάδρο ενεργειακών κολοσσών

Τα LNG carriers στο κάδρο ενεργειακών κολοσσών

115
Τα LNG carriers στο κάδρο ενεργειακών κολοσσών

Την υπογραφή ενός συμβολαίου πολυετούς διάρκειας ανακοίνωσαν η Mitsui O.S.K. Lines Ltd. (MOL) και η TotalEnergies, για τη χρονοναύλωση ενός νεότευκτου LNG carrier στην TotalEnergies Gas & Power Limited.

Το πλοίο ναυπηγείται από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, ενώ θα είναι εξοπλισμένο με τον σύγχρονο κινητήρα ME-GA. Παράλληλα, το πλοίο θα έχει μεταφορική ικανότητα 174.000 κ.μ. και το μέγεθός του θα του επιτρέπει να δραστηριοποιείται παγκοσμίως, εξυπηρετώντας τους σημαντικότερους σταθμούς LNG. Επιπλέον, το νεότευκτο LNG carrier αναμένεται να παραδοθεί το 2025, ώστε να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της TotalEnergies και να συμβάλει στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του παγκόσμιου στόλου της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ενεργειακός κολοσσός προβαίνει στη ναύλωση LNGC, καθώς αρκετές εταιρείες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν μια τέτοια επένδυση. Ενδεικτικά, πρόσφατα, η Shell προχώρησε και αυτή στη ναύλωση ενός πλοίου μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.