Ίλον Μασκ: Επόμενος στόχος η κορυφή των χρηματιστηρίων

Ίλον Μασκ: Επόμενος στόχος η κορυφή των χρηματιστηρίων

101
Ίλον Μασκ: Επόμενος στόχος η κορυφή των χρηματιστηρίων

Το βλέμμα του στις χρηματιστηριακές αγορές στρέφει ο Ίλον Μασκ με νέα τολμηρή δήλωση σχετικά με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, ο επιφανής δισεκατομμυριούχος –και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη– εκτιμά ότι υπάρχει η δυνατότητα η κεφαλαιοποίηση της Tesla να είναι διπλάσια εκείνης της Aramco το 2030.

Επί του παρόντος, η κεφαλαιοποίηση της Tesla ισούται με περίπου $690 δισ., ενώ εκείνη της Saudi Aramco με περίπου $2 τρισ. Στην κορυφή των κεφαλαιαγορών σήμερα βρίσκεται η Apple, η κεφαλαιοποίηση της οποίας είναι ίση με περίπου $2,3 τρισ. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Μασκ, η κεφαλαιoποίηση της Tesla θα μπορούσε να ξεπεράσει το άθροισμα Saudi Aramco και Apple.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ίλον Μασκ προβαίνει σε τολμηρές εκτιμήσεις αναφορικά με την κεφαλαιοποίηση της Tesla. Το 2015 είχε προβλέψει ότι η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας θα ξεπερνούσε τα $700 δισ. μέχρι το 2025. Παρότι τα ειδησεογραφικά μέσα είχαν αντιμετωπίσει με διστακτικότητα τη συγκεκριμένη εκτίμηση, εκείνη απέβη αληθινή αρκετά νωρίτερα του ορίζοντα, το 2020.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ίλον Μασκ εκτιμάται πως θα γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον πλανήτη, ίσως ακόμα και το 2024.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.