Gas carriers: Νέα παραγγελία για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Gas carriers: Νέα παραγγελία για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

99
Gas carriers: Νέα παραγγελία για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Νέα παραγγελία για τη ναυπήγηση gas carriers εξασφάλισαν τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία, αντανακλώντας τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην εν λόγω αγορά. Πιο συγκεκριμένα, το ναυπηγείο Samsung Heavy Industries (SHI) έλαβε παραγγελία για την κατασκευή δύο Very Large Gas Carriers έναντι συνολικά περίπου $190 εκατ.

Η εν λόγω παραγγελία λαμβάνει χώρα ενώ οι εκκρεμείς παραγγελίες των ναυπηγείων βρίσκονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Το γεγονός αυτό φαίνεται να έχει μετατοπίσει την εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης των πλοίων για έως και τα τέλη του 2025.

Παράλληλα, αντανακλά την ανταγωνιστικότητα των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας στη ναυπήγηση gas carriers, πλοίων υψηλότερων προδιαγραφών και μεγαλύτερης πολυπλοκότητας. H συγκεκριμένη παραγγελία φέρνει την SHI ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του ετήσιου στόχου της για παραγγελίες συνολικής αξίας $8,8 δισ. Επί του παρόντος, το 2022, έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για 339 πλοία συνολικής αξίας $7,4 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.