H ναυλαγορά των containerships σε πτώση

H ναυλαγορά των containerships σε πτώση

221
H ναυλαγορά των containerships σε πτώση

Περαιτέρω πτώσεις κατεγράφησαν στη ναυλαγορά των containerships την εβδομάδα 13-19/10, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, να διαμορφώνεται στα $3.386,46/FEU. Τα εν λόγω επίπεδα είναι κατά 66% χαμηλότερα σε ετήσια βάση, αλλά και 10% χαμηλότερα σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών ($3.740/FEU).

Η σημαντικότερη πτώση σημειώθηκε στους ναύλους στο fronthaul route Σαγκάη-Λος Άντζελες, όπου οι ναύλοι διαμορφώθηκαν στα $2.497/FEU και πλέον βρίσκονται σε κατά 77% χαμηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι. Στα υπόλοιπα routes μεταξύ Ανατολής και Δύσης που εξετάζει η Drewry, σημειώθηκαν πτώσεις σε εύρος 2-3% σε εβδομαδιαία βάση.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ναύλοι σε routes από την Ευρώπη στις ΗΠΑ παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Μάλιστα, οι ναύλοι στο route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη παραμένουν σε κατά 18% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι θα συνεχίσουν να καταγράφουν πτώση τις ερχόμενες εβδομάδες, όμως μικρότερες σε σύγκριση με εκείνες που κατεγράφησαν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.