«Ένεση» ανάπτυξης για τα λιμάνια της Καλιφόρνια

«Ένεση» ανάπτυξης για τα λιμάνια της Καλιφόρνια

49
«Ένεση» ανάπτυξης για τα λιμάνια της Καλιφόρνια

Η πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος μακροπρόθεσμων επενδύσεων σε λιμάνια και υποδομές μεταφορών, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε $1,2 δισ.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός αυτού του προγράμματος λιμενικών και εμπορευματικών μεταφορών είναι η μακροπρόθεσμη αναβάθμιση και η αύξηση της χωρητικότητας, η βελτίωση της ασφάλειας, η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και η αποτελεσματικότητα στη διακίνηση αγαθών.

Παράλληλα, η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει ήδη εκδώσει τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές και προσκαλεί τους επενδυτές να υποβάλουν τα προτεινόμενα έργα τους.

Τέτοιου είδους αναπτυξιακά προγράμματα δίνουν πνοή στη λιμενική βιομηχανία, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τον ρόλο της στον κλάδο της ναυτιλίας και των μεταφορών.

Τέλος, το επενδυτικό πρόγραμμα της Καλιφόρνια είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικότερα για τα δύο μεγάλα λιμάνια του Λονγκ Μπιτς και του Λος Άντζελες, μέσω των οποίων διακινείται ένας μεγάλος όγκος φορτίων. Επίσης, μέσω αυτών των λιμένων διακινούνται το 40% των μεταφερόμενων εμπορευματοκιβωτίων παγκοσμίως, ενώ παράλληλα η γκάμα των διακινηθέντων φορτίων περιλαμβάνει όλο το φάσμα (υγρά, στερεά, χύδην και ομαδοποιημένα).

Φωτό: Andrew Gombert/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.