Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου διά πυρός και σιδήρου

Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου διά πυρός και σιδήρου

108
Η παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου διά πυρός και σιδήρου

Στην κήρυξη ανωτέρας βίας προχώρησε η εταιρεία Nigeria LNG (NLNG), λόγω των πλημμυρών που πλήττουν την αφρικανική χώρα και οι οποίες έχουν προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό αερίου.

Η εξέλιξη αυτή ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα ρευστότητας στη Νιγηρία, ενώ παράλληλα θα περιορίσει την παγκόσμια προσφορά φυσικού αερίου. Η εταιρεία ανέφερε πως προχώρησε σε αυτή την απόφαση καθώς και οι υπόλοιποι προμηθευτές κήρυξαν ανωτέρα βία, λόγω των καταστροφών.

Η προσφορά της NLNG είχε ήδη περιοριστεί λόγω των κλοπών πετρελαίου, που οδήγησαν στη μείωση της παραγωγής. Πιο συγκεκριμένα, η NLNG εξήγαγε μόλις 18 φορτία κατά τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με δεδομένα της Refinitiv, που επικαλείται το Reuters.

Τέλος, η Νιγηρία βασίζεται στις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων για το 90% των εσόδων της από ξένο συνάλλαγμα. Το γεγονός ωστόσο ότι οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της χώρας υποχώρησαν κάτω του 1 εκατ. βαρελιών ανά ημέρα κατά μέσο όρο, τον Αύγουστο του 2022, αναμφίβολα αποτελεί πλήγμα για τη νιγηριανή οικονομία. Αυτή η πτώση αποτέλεσε τη μεγαλύτερη που είχε καταγράφει στη χώρα από το 1980.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.