Tα logistics σε ψηφιακή αναβάθμιση

Tα logistics σε ψηφιακή αναβάθμιση

41
Tα logistics σε ψηφιακή αναβάθμιση

Η Mercedes-Benz και η Microsoft ανακοίνωσαν πρόσφατα πως θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας δεδομένων, με τη χρήση της πλατφόρμας Microsoft Cloud. Αυτή η συνεργασία αποσκοπεί στη βελτίωση της αποδοτικότητας της παραγωγής σε περισσότερα από 30 εργοστάσια επιβατικών αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Η πλατφόρμα δεδομένων, με την ονομασία MO360, είναι ήδη διαθέσιμη στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και στην Αφρική, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και στην Κίνα.

Ο κύριος στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η συλλογή δεδομένων από όλη τη διαδικασία παραγωγής καθώς και τις υπηρεσίες logistics, που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση των οχημάτων, ώστε να επιτυγχάνεται ο εντοπισμός πιθανών σημείων συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Τέλος, η συνεργασία των δύο εταιρειών αναμένεται να αυξήσει την παραγωγή οχημάτων κατά 20% έως το 2025, αυξάνοντας έτσι τη ζήτηση για υπηρεσίες logistics.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.