Delta Air Lines: Νέες επενδύσεις σε ιπτάμενα ταξί

Delta Air Lines: Νέες επενδύσεις σε ιπτάμενα ταξί

57
Delta Air Lines: Νέες επενδύσεις σε ιπτάμενα ταξί

Μια επένδυση αξίας $60 εκατ. στην νεοφυή επιχείρηση Joby Aviation ανακοίνωσε η Delta Air Lines, για την απόκτηση μεριδίου μετοχών 2%. Με τη συνεργασία αυτή, η Delta θα προσφέρει στο επιβατικό κοινό υπηρεσίες μεταφοράς από και προς τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες με τη χρήση ιπτάμενων ταξί (eVTOL).

Όπως δήλωσε ο Ed Bastian, διευθύνων σύμβουλος της Delta, η αεροπορική εταιρεία θα κατέχει επίσης θέση στο διοικητικό συμβούλιο και η συνολική επένδυση θα μπορούσε να αυξηθεί έως και $200 εκατ.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί πως η Delta έχει αποκλειστική συνεργασία πέντε ετών με την Joby, ως μέρος του εμπορικού δικτύου της. Οι δύο εταιρείες προσβλέπουν και στη μελλοντική ανάπτυξη των υπηρεσιών τους σε περισσότερα αεροδρόμια, πέραν της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.

Σημειώνεται πως οι τρεις μεγαλύτερες αεροπορικές των ΗΠΑ επενδύουν τα τελευταία χρόνια σε νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα eVTOL αεροσκάφη, καθώς και η American Airlines αλλά και η United Airlines έχουν πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους $25 εκατ. εκάστη.

Τέλος, όπως ανέφερε ο κ. Ed Bastian, δεν είναι γνωστή ακόμη η ημερομηνία κυκλοφορίας των ιπτάμενων ταξί, καθώς οι απαραίτητοι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.