Το Χονγκ Κονγκ εκσυγχρονίζει τον στόλο επιβατηγών πλοίων

Το Χονγκ Κονγκ εκσυγχρονίζει τον στόλο επιβατηγών πλοίων

71
Το Χονγκ Κονγκ εκσυγχρονίζει τον στόλο επιβατηγών πλοίων

Ο γαλλικός νηογνώμονας Bureau Veritas (BV) πρόκειται να εντάξει στον στόλο των ταξινομημένων πλοίων του εννέα «πράσινα» πορθμεία, τα οποία προορίζονται για τη μεταφορά πάνω από 5 εκατ. επιβατών ετησίως, σε τρεις θαλάσσιες διαδρομές μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και των νήσων Lamma, Peng Chau και Hei Ling Chau.

Τα πλοία πρόκειται να ναυπηγηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιδοτήσεων Κυβερνητικών Πλοίων του Χονγκ Κονγκ (VSS), προκειμένου να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα επιβατηγά πλοία του στόλου της χώρας, αναβαθμίζοντας τα πρότυπα περί ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κατασκευή των υψηλών ταχυτήτων (HSC) πλοίων θα γίνει στο ναυπηγείο Cheoy Lee, με οκτώ από τα εννέα πλοία να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Οι κινητήρες πρόωσης των πλοίων θα συμμορφώνονται πλήρως με τις απαιτήσεις του κανονισμού ΙΜΟ Tier III, ενώ δύο από τα εννέα πλοία θα διαθέτουν υβριδικά συστήματα πρόωσης ως μέρος ενός δοκιμαστικού προγράμματος που υλοποιεί η ηγεσία του Τμήματος Προστασίας του Περιβάλλοντος του Χονγκ Κονγκ, τα οποία θα τους επιτρέπουν να επιχειρούν παράγοντας μηδενικές εκπομπές κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης ελιγμών και κατά τον ελλιμενισμό τους.

Τέλος, τα πλοία θα φέρουν το notation «Electric Hybrid and Zero Emission (ZE)» του BV, το οποίο διασφαλίζει ότι τα συστήματά τους λειτουργούν αποδοτικά και με ασφάλεια, επικυρώνοντας τα προσφερόμενα οφέλη σε ό,τι αφορά τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στην ποιότητα του αέρα και τη μείωση των επιπέδων θορύβου όταν τα πλοία επιχειρούν κοντά σε αστικά κέντρα.

Φωτό: Cheoy Lee

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.