Ξηρά φορτία: Τα Supramaxes στο μικροσκόπιο

Ξηρά φορτία: Τα Supramaxes στο μικροσκόπιο

221
Ξηρά φορτία: Τα Supramaxes στο μικροσκόπιο

Σε πρωταγωνιστή της κίνησης Supramaxes αναδείχθηκε και τον Σεπτέμβριο η Κίνα, όπως προκύπτει από το μηνιαίο report της VesselsValue. Συγκεκριμένα, στα δέκα κορυφαία routes των Supramaxes για τον μήνα Σεπτέμβριο, βάσει τονομιλίων, η Κίνα συμμετέχει, ως χώρα προορισμού, στα έξι εξ αυτών.

Στην κορυφή βρέθηκε το route Ινδονησία-Κίνα, με 11,82 δισ. ΜΤ-ΝΜ, ενώ ακολούθησε το Νότια Αφρική-Κίνα (8,9 δισ. ΜΤ-ΝΜ) και Φιλιππίνες-Κίνα (8,09 δισ. ΜΤ-ΝΜ). Τα εν λόγω δεδομένα συμπίπτουν με τα στοιχεία της Signal Ocean. Από την Ινδονησία στην Κίνα τον Σεπτέμβριο μεταφέρθηκαν 15,4 εκατ. τόνοι φορτίου με Supramaxes και οι 10 εκατ. τόνοι αφορούσαν άνθρακα. Σε ευρύτερο πλαίσιο, η Ινδονησία τον Σεπτέμβριο συμμετείχε στο εμπόριο άνθρακα με Supramaxes κατά 34,9% ως χώρα προέλευσης και η Κίνα ως χώρα προορισμού με ποσοστό 26,3%. Τον Σεπτέμβριο, μέσω Supramaxes μεταφέρθηκαν φορτία συνολικού όγκου 70,6 εκατ. τόνων, με τους 38,5 εκατ. τόνους (54,6%) να αφορούν άνθρακα.

Δεν προκαλεί επίσης έκπληξη το γεγονός ότι το Βραζιλία-Κίνα (7,84 δισ. ΜΤ-ΝΜ) ήταν στην τέταρτη θέση των κορυφαίων routes για τα Supramaxes. Τα στοιχεία της Signal Ocean καταδεικνύουν ότι τα σιτηρά αποτέλεσαν το δεύτερο κορυφαίο εμπόρευμα για τα Supramaxes (13,3 εκατ. τόνοι) τον Σεπτέμβριο και η Βραζιλία συμμετείχε στο εν λόγω trade κατά 24,2% ως χώρα προέλευσης (3 εκατ. τόνοι).

Πάντως, ο μεταφερόμενος όγκος φορτίων μέσω Supramaxes κατέγραψε πτώση 20%, από τους 84,7 εκατ. τόνους τον Αύγουστο στους 70,6 εκατ. τόνους τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.