Οι φιλοδοξίες της Νιγηρίας για τα λιμάνια της

Οι φιλοδοξίες της Νιγηρίας για τα λιμάνια της

107
Οι φιλοδοξίες της Νιγηρίας για τα λιμάνια της

Η λειτουργία ενός νέου λιμανιού βαθέων υδάτων αναμένεται σύντομα στη Νιγηρία, ένα έργο που πρόκειται να ολοκληρωθεί νωρίς το επόμενο έτος, ενώ θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάκαμψη της νιγηριανής οικονομίας.

Η συμφόρηση εμπορικών πλοίων στο Λάγος είναι μεγάλη, καθώς πολλά εμπορικά πλοία αναμένουν έως και έναν μήνα μέχρι να μπορέσουν να εκφορτώσουν. Το έργο του Lekki Deep Sea Port εικάζεται ότι θα μειώσει σημαντικά τις καθυστερήσεις των πλοίων. Όπως ανέφερε ο Mohammed Bello-Koko, διευθύνων σύμβουλος της Nigerian Port Authority, το Lekki θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα.

Στο πρώτο στάδιο του έργου, η διαχειριστική ικανότητα του λιμανιού θα φτάνει τα 1,2 εκατ. TEUs. Η αξία του έργου ανέρχεται σε $1,5 δισ. και οι συνιδιοκτήτες του λιμανιού θα είναι η νιγηριανή κυβέρνηση, η Τolaram με έδρα τη Σιγκαπούρη και τέλος η κρατική κινεζική China Harbor Engineering Company, που έχει αναλάβει και την κατασκευή του. Η διαχείριση του λιμανιού θα γίνεται από θυγατρική εταιρεία του γαλλικού ναυτιλιακού κολοσσού CMA CGM, ενώ οι δοκιμαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο και η επίσημη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2023.

Τέλος, στα πλάνα της νιγηριανής κυβέρνησης βρίσκεται και η αναβάθμιση των υπαρχόντων λιμένων, με τρεις εταιρείες χρηματοδότησης να έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επενδύσουν $600 εκατ. για τον εκσυγχρονισμό του Tin Can, ενός από τα κύρια λιμάνια της περιοχής.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.