O νέος «μνηστήρας» της DSME

O νέος «μνηστήρας» της DSME

219
O νέος «μνηστήρας» της DSME

Νέο αέρα στη ναυπηγική βιομηχανία της Νότιας Κορέας επιχειρεί να φέρει το conglomerate Hanwha Group, καθώς κινείται για την απόκτηση μέρους του μετοχικού μεριδίου της Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. (DSME).

Συγκεκριμένα, ο όμιλος Hanwha, το έβδομο μεγαλύτερο conglomerate της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε ένα υπό όρους μνημόνιο συνεργασίας για την απόκτηση του 49,3% των μετοχών του τέταρτου μεγαλύτερου ναυπηγείου του κόσμου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap. H πρόταση της Hanwha αντανακλά τις προσπάθειες να ενισχύσει το αποτύπωμά της στους τομείς της πράσινης μετάβασης και της άμυνας.

Η κρατική Korea Development Bank, ο κύριος πιστωτής της DSME, θα διατηρήσει ένα μερίδιο 28,2%, μειωμένο σε σχέση με το 55,7%. Η ανακοίνωση της Hanwha σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια της KDB να πουλήσει το ναυπηγείο, 25 χρόνια μετά την πτώχευσή του. Όλες οι προηγούμενες προσπάθειες είχαν πέσει στο κενό. Μία εξ αυτών ήταν της Hanwha το 2008 έναντι 6,32 τρισ. γουόν.

Οι συζητήσεις για πιθανή εξαγορά από την Hanwha αναζωπυρώθηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος, όταν οι αρμόδιες αρχές ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης άσκησαν βέτο στην προσφορά εξαγοράς της DSME από τη Hyundai Heavy Industries, μετά από σχεδόν τρία χρόνια μακροχρόνιας αξιολόγησης.

Φωτό: www.dsme.co.kr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.