Liner ναυτιλία και logistics: Οι νέες επενδύσεις

Liner ναυτιλία και logistics: Οι νέες επενδύσεις

105
Liner ναυτιλία και logistics: Οι νέες επενδύσεις

Συμφωνία για την ένωση των δυνάμεών τους ανακοίνωσαν Hapag-Lloyd και Spinelli Group. Ειδικότερα, η γερμανική εταιρεία στη ναυτιλία γραμμών θα αποκτήσει το 49% του ιταλικού ομίλου των logistics από υπάρχοντες μετόχους. Το υπόλοιπο 51% των μετοχών θα διατηρήσει η οικογένεια Spinelli.

Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες του deal, ενώ η ολοκλήρωσή του αναμένει το πράσινο φως των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.

Η επέκταση των liner εταιρειών στα logistics αποτελεί σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία δύο χρόνια, απόρροια των μεγάλων αναταραχών στις θαλάσσιες εφοδιαστικές αλυσίδες. Πρόσφατα, η CMA CGM ανακοίνωσε την απόκτηση της GEFCO, ευρωπαϊκής εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στις εφοδιαστικές αλυσίδες αυτοκινήτων.

H ΜSC Group, επίσης, ανακοίνωσε την άνοιξη ότι συνήψε συμφωνία αγοράς μετοχών με την Bolloré SE, η οποία σχετίζεται με την απόκτηση του 100% της Bolloré Africa Logistics. Η συμφωνία περιλαμβάνει και την εξαγορά όλων των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων (logistics, τερματικούς σταθμούς) της Bolloré Group στην Αφρική. Σε παρόμοιες συμφωνίες έχει προβεί και η δανέζικη Maersk.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.