Οι πράσινες βλέψεις της Toyota για τη ναυτιλία

Οι πράσινες βλέψεις της Toyota για τη ναυτιλία

86
Οι πράσινες βλέψεις της Toyota για τη ναυτιλία

Η ιαπωνική Toyota Tsusho Corporation (Toyota Tsusho) πρόσφατα ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της «Μελέτης για την προώθηση της ανθρακικά ουδέτερης παράκτιας ναυτιλίας», που έχει εκδώσει το Υπουργείο Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας, προμήθευσε με βιοκαύσιμα, στο λιμάνι της Nagoya, ένα πλοίο μεταφοράς οχημάτων, το οποίο διαχειρίζεται η Toyofuji Shipping Co. Ltd. Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην Ιαπωνία για την προμήθεια μείγματος καυσίμου που συνδυάζει πετρέλαιο χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο και βιοκαύσιμο και αφορά παράκτια εμπορικά πλοία.

Η ιαπωνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει τη δέσμευσή της να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 46% έως το 2030, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2013, καθώς και να επιτύχει ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050. Για τον κλάδο της ακτοπλοΐας, η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανέρχεται περίπου στο 17% σε σχέση με τα επίπεδα του 2013. Η ιαπωνική κυβέρνηση προωθεί τη μετάβαση από τα συμβατικά ναυτιλιακά καύσιμα που βασίζονται στο πετρέλαιο σε εναλλακτικά καύσιμα, με τα βιοκαύσιμα να αποτελούν προς το παρόν μία από τις βιωσιμότερες επιλογές, καθώς η χρήση του υδρογόνου και της αμμωνίας απαιτεί ακριβές επενδύσεις και επαρκή τεχνολογική ανάπτυξη.

Ο όμιλος Toyota Tsusho ηγείται των προσπαθειών για την προώθηση των βιοκαυσίμων ως εναλλακτικής λύσης καυσίμων για πλοία, έχοντας πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμή βιοκαυσίμου στο λιμάνι της Σιγκαπούρης τον Απρίλιο του 2021, ενώ έχει επίσης προμηθεύσει με βιοκαύσιμα και αρκετά ποντοπόρα πλοία. Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2022, ο όμιλος πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ιαπωνία μια δοκιμή βιοκαυσίμου σε ένα ρυμουλκό πλοίο το οποίο επιχειρεί στο λιμάνι της Nagoya.

Φωτό: www.toyota-tsusho.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.