Συμμαχία Γαλλίας-Ρουμανίας για την επισιτιστική κρίση

Συμμαχία Γαλλίας-Ρουμανίας για την επισιτιστική κρίση

87
Συμμαχία Γαλλίας-Ρουμανίας για την επισιτιστική κρίση

H Γαλλία εμφανίζεται έτοιμη να υπογράψει συμφωνία με τη Ρουμανία προκειμένου να διευκολυνθεί η αύξηση των εξαγωγών ουκρανικών σιτηρών προς αναπτυσσόμενες χώρες, συμπεριλαμβανομένων αυτών στη Μεσόγειο.

Τα παραπάνω ανέφερε σε γαλλικό ραδιοφωνικό μέσο ο Γάλλος υπουργός Clément Beaune. Η Ρουμανία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εξαγωγέα σιταριού της ΕΕ σε χώρες εκτός ΕΕ μετά τη Γαλλία και τον κορυφαίο εξαγωγέα καλαμποκιού. Δεδομένου του σημαίνοντος ρόλου της στο εμπόριο σιτηρών, η Ρουμανία έχει αποτελέσει εναλλακτική δίοδο για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών όλο αυτό το διάστημα.

Το Reuters, με δημοσίευμά του, τονίζει ότι η αρχική συμφωνία Γαλλίας-Ρουμανίας περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός project για την ενίσχυση της αποδοτικότητας των λιμένων Galati και Κωνστάντζα και της δυναμικότητας του καναλιού Sulina που συνδέει τα ουκρανικά και τα ρουμανικά λιμάνια.

Η γαλλορουμανική συμμαχία έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα για την ανάπτυξη των μεταφορικών αρτηριών μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας και την αύξηση της ναυτιλιακής κίνησης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.