ΥΝΑΝΠ: Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια και η επιχειρηματικότητα

ΥΝΑΝΠ: Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια και η επιχειρηματικότητα

42
ΥΝΑΝΠ: Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια και η επιχειρηματικότητα

Δύο σημαντικές συμφωνίες που αφορούν την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στο νησιωτικό χώρο, υπέγραψε τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Ναυτιλίας με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Συγκεκριμένα, την υλοποίηση του έργου «ΤΑΛΩΣ- Παρακολούθηση και Πρόγνωση Ακραίου Καιρού για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας» με στόχο τη βελτίωση του επιπέδου της ασφάλειας, της ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας στην έρευνα και διάσωση και στη βελτίωση ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων, θα αναλάβει το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας σε συνεργασία με το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Επίσης, το Ίδρυμα Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπέγραψε συμφωνία για θέματα σχεδιασμού χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο -στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική στο Νησιωτικό Χώρο.

Προβλέπεται η ανάπτυξη πρωτοβουλιών σχετικών με την έρευνα και την καινοτομία και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας στον χώρο της Γαλάζιας Οικονομίας, της Νησιωτικότητας και της Ναυτιλίας.

Επίσης προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη χαρτογράφηση των αναγκών του οικοσυστήματος των φορέων της Θαλάσσιας Οικονομίας σχετικά με νέα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες, καθώς και δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού.

«Με την υπογραφή δύο σημαντικών συμφωνιών με το ΙΤΕ, ένα κορυφαίο σήμερα Ίδρυμα, κάνουμε σήμερα ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Πρόσθεσε ότι το σύστημα ΤΑΛΩΣ, έρχεται να καλύψει τις αυξημένες από την κλιματική αλλαγή, ανάγκες, ενώ η συμφωνία προσφέρει σημαντικά εργαλεία, ικανά να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα στο νησιωτικό χώρο και τη ναυτιλία.

«Ως Γενική Γραμματεία έχουμε αναλάβει μια πολύ κρίσιμη αποστολή, να εξειδικεύσουμε και να αναδείξουμε με κάθε τρόπο τη δυναμική αλλά και τη σημασία της Θαλάσσιας Οικονομίας στο νησιωτικό χώρο και όχι μόνο» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.