Ο Ίλον Μασκ «εισχωρεί» στην αγορά κρουαζιέρας

Ο Ίλον Μασκ «εισχωρεί» στην αγορά κρουαζιέρας

192
Ο Ίλον Μασκ «εισχωρεί» στην αγορά κρουαζιέρας

Σε κίνηση που ταράσσει τα νερά της κρουαζιέρας προέβη η Royal Caribbean Cruises, η οποία ήλθε σε συμφωνία με την SpaceX, προκειμένου να παρέχει αδιάκοπη πρόσβαση στο διαδίκτυο στους πελάτες της.

Ειδικότερα, η εν λόγω συνεργασία αποτελεί προσπάθεια με στόχο την καταπολέμηση της ιστορικά περιορισμένης συνδεσιμότητας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών κρουαζιέρας. Ο σχετικός εξοπλισμός θα τοποθετηθεί σε όλα τα πλοία της Royal Caribbean, αλλά και στα νεότευκτά της.

Ο CEO της Royal Caribbean, Jason Liberty, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η εν λόγω τεχνολογία θα αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά τη σύνδεση στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πλεύσης».

Το σύστημα Starlink της SpaceX αποτελεί ένα σύστημα διασυνδεδεμένων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς. Φιλοδοξία της SpaceX είναι η παροχή διαδικτύου υψηλών ταχυτήτων σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Επί του παρόντος, η εταιρεία έχει εκτοξεύσει περίπου 2.700 τέτοιους δορυφόρους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.