Η Lufthansa στον «κυκλώνα» των απεργιών

Η Lufthansa στον «κυκλώνα» των απεργιών

45
Η Lufthansa στον «κυκλώνα» των απεργιών

Προς νέους σκοπέλους αβεβαιότητας φαίνεται πως κατευθύνεται η βιομηχανία αερομεταφορών, και ειδικότερα η Lufthansa, εν μέσω αβεβαιότητας αναφορικά με την ανάκαμψη της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, οι πιλότοι της γερμανικής εταιρείας αερομεταφορών προέβησαν σε απεργία, η οποία την ώθησε να ακυρώσει εκατοντάδες πτήσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Lufthansa ακύρωσε περίπου 800 πτήσεις, επηρεάζοντας 130.000 επιβάτες. Το εργατικό σωματείο Vereinigung Cockpit (VC) είχε πραγματοποιήσει κάλεσμα σε περισσότερους από 5.000 πιλότους της εταιρείας, με αφορμή την έλλειψη προόδου στις πιο πρόσφατες διαπραγματεύσεις με επίκεντρο τις μισθολογικές απολαβές.

Το εργατικό σωματείο απαιτεί, μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών κατά 5,5% για το 2022, καθώς και αποζημιώσεις βάσει του πληθωρισμού από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας, οι απαιτήσεις του VC θα οδηγούσαν σε άνοδο του εργατικού κόστους κατά 40% ‒περίπου 900 εκατ. ευρώ– εντός των επόμενων δύο ετών.

Η συγκεκριμένη απεργία δεν είναι η πρώτη που αντιμετωπίζει η βιομηχανία αερομεταφορών, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa. Εντός της θερινής περιόδου του 2022, χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν, προκαλώντας συμφόρηση σε διεθνή αεροδρόμια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.