Shell και ZIM δίνουν τα χέρια με φόντο το LNG

Shell και ZIM δίνουν τα χέρια με φόντο το LNG

63
Shell και ZIM δίνουν τα χέρια με φόντο το LNG

Συμφωνία αναφορικά με την προμήθεια LNG ανακοίνωσαν ZIM και Shell την Τετάρτη 31 Αυγούστου, η οποία έχει ως στόχο να ενισχύσει τις περιβαλλοντικές βλέψεις της πρώτης. Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία έχει ορίζοντα δέκα ετών και εκτιμώμενη αξία που ξεπερνά το $1 δισ.

Ειδικότερα, το παρεχόμενο LNG θα χρησιμοποιείται για την πρόωση δέκα containerships κατανάλωσης LNG, τα οποία θα αξιοποιηθούν σε υπηρεσία της ZIM στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε route από την Ασία στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ. Μάλιστα, θα είναι τα πρώτα VLCS (Very Large Container Ship) κατανάλωσης LNG που θα επιχειρούν στο συγκεκριμένο route. Τα εν λόγω containerships διαθέτουν μεταφορική ικανότητα 15.000 TEUs έκαστο και αναμένεται να προστεθούν στον παγκόσμιο στόλο μεταξύ του 2023 και του 2024.

Σε σχετικές δηλώσεις, ο πρόεδρος και CEO της ZIM, κ. Eli Glickman, ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταλήξαμε στην εν λόγω συμφωνία με τη Shell για την παροχή LNG σε ανταγωνιστικούς όρους και ανυπομονούμε για τη συνεργασία μας με μια εταιρεία που κατέχει περίοπτη θέση στην αγορά ενέργειας, όπως είναι η Shell, καθώς λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των ενεργειακών αναγκών μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.