Ο τυφώνας Hinnamnor «βάζει πλώρη» για την Κορεατική Χερσόνησο

Ο τυφώνας Hinnamnor «βάζει πλώρη» για την Κορεατική Χερσόνησο

235
Ο τυφώνας Hinnamnor «βάζει πλώρη» για την Κορεατική Χερσόνησο

Ανησυχία επικρατεί στην Ασία και δη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Σινικής Θάλασσας, όπου ο τυφώνας Hinnamnor και η δυνητική πορεία του μαγνητίζουν τα βλέμματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, την Τετάρτη 31 Αυγούστου ο τυφώνας βρισκόταν μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ανατολικά του νομού Okinawa της Ιαπωνίας. Το πέρασμα του τυφώνα επηρέασε τις πτήσεις στο ιαπωνικό αρχιπέλαγος ενώ όπως είναι επόμενο ενέχουν κίνδυνοι και για τη ναυσιπλοΐα.

Επιπλέον, δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap αναφέρει ότι ο τυφώνας κατευθύνεται προς την Κορεατική Χερσόνησο. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επηρεάσει το νησί Jeju.

Ο τυφώνας Hinnamnor έχει κατηγοριοποιηθεί ως σφοδρός και έχει ατμοσφαιρική πίεση που αγγίζει τα 915 εκτοπασκάλ (HPa) στο κέντρο του και ταχύτητες που φθάνουν τα 55 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Μάλιστα, ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση της ισχύος του τις ερχόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ταχύτητες ανέμου μεταξύ των 45 και των 55 μέτρων ανά δευτερόλεπτο είναι ικανές να παρασύρουν ανθρώπους ή μεγάλες πέτρες.

Παράλληλα, ήδη έχουν αρχίσει να λαμβάνονται μέτρα με επίκεντρο την ασφαλή ναυσιπλοΐα. Ενδεικτικά, έπειτα από επικοινωνία των Ναυτικών Χρονικών με πλήρωμα πλοίου που βρίσκεται στα νοτιοκορεατικά ύδατα, το πλοίο θα αποκλίνει της καθορισμένης πορείας του προκειμένου να αποφύγει, όσο είναι εφικτό, τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.