Σύγκρουση πλοίων στο Γιβραλτάρ         

    8629
    Σύγκρουση πλοίων στο Γιβραλτάρ         

    Στα ανοιχτά του Γιβραλτάρ τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 29 Αυγούστου, ένα bulk carrier και ένα LNGC συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών στο πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου.

    Σύμφωνα με διεθνή μέσα, οι λιμενικές αρχές κατεύθυναν το bulk carrier κοντά στην ακτή προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο βύθισής του. Βάσει πρόσφατης ανακοίνωσης της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ τις πρωινές ώρες της Τρίτης 30 Αυγούστου, η πλώρη του πλοίου έχει ακουμπήσει στον πυθμένα σε βάθος 17 μέτρων.

    Σε ανακοίνωση της λιμενικής αρχής του Γιβραλτάρ την Τρίτη 30 Αυγούστου σημειώνεται ότι έχει οριστεί ζώνη αποκλεισμού ακτίνας 200 μέτρων γύρω από το bulk carrier. Η ζώνη θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι νεωτέρας.

    Το πλοίο έχει πλήρωμα 24 ατόμων, το οποίο παραμένει στο πλοίο, και είναι φορτωμένο με 183 τόνους πετρελαίου, 250 τόνους ντίζελ και 27 τόνους λιπαντικού. Η πιθανότητα πετρελαιοκηλίδας δεν έχει αποκλειστεί. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, επόμενος προορισμός του πλοίου ήταν το Vlissengen της Ολλανδίας.

    Σημειώνεται ότι το LNGC, το οποίο κατευθυνόταν στον Κόλπο του Γιβραλτάρ, δεν υπέστη υλικές ζημιές.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.