Η αγορά containerships υπό πίεση με επίκεντρο τις ροές Ανατολής-Δύσης

Η αγορά containerships υπό πίεση με επίκεντρο τις ροές Ανατολής-Δύσης

92
Η αγορά containerships υπό πίεση με επίκεντρο τις ροές Ανατολής-Δύσης

Επιμένουν τα πτωτικά σημάδια στη ναυλαγορά των containerships, με επίκεντρο τα fronthaul routes μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Πιο συγκεκριμένα, ο εβδομαδιαίος δείκτης WCI της Drewry κατέγραψε πτώση 4% την εβδομάδα 18-24 Αυγούστου και διαμορφώθηκε στα $5.985,53/FEU. Πλέον, ο δείκτης βρίσκεται σε κατά 42% χαμηλότερα επίπεδα έναντι του Σεπτεμβρίου του 2021, οπότε και είχε καταγράψει τα επίπεδα ρεκόρ των $10.377/FEU.

Ειδικότερα, οι πτωτικές τάσεις εντάθηκαν στα fronthaul routes μεταξύ Κίνας-ΗΠΑ και Κίνας-Ευρώπης την εβδομάδα 18-24 Αυγούστου. Στο route Σαγκάη-Λος Άντζελες, οι ναύλοι κατέγραψαν πτώση 6% και διαμορφώθηκαν στα $6.127/FEU. Την ίδια ώρα, οι ναύλοι στο route Σαγκάη-Ρότερνταμ μειώθηκαν κατά 5% και διαμορφώθηκαν στα $8.010/FEU.

1

Επιπλέον, σταθερά διαφαίνονται τα σημάδια για τη spot ναυλαγορά στο route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη. Οι ναύλοι διαμορφώθηκαν στα $6.922/FEU, μειωμένοι κατά μόλις $14/FEU σε εβδομαδιαία βάση. Μάλιστα, στο εν λόγω route, οι ναύλοι παραμένουν σε κατά 7% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι στη spot αγορά θα καταγράψουν περαιτέρω πτώση τις ερχόμενες εβδομάδες.

Φωτό: Kelly/ Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.