Η αμμωνία… «μαγνήτης» των τεχνολογικών πρωτοβουλιών στη ναυτιλία

Η αμμωνία… «μαγνήτης» των τεχνολογικών πρωτοβουλιών στη ναυτιλία

132
Η αμμωνία… «μαγνήτης» των τεχνολογικών πρωτοβουλιών στη ναυτιλία

Ο ναυπηγικός όμιλος PaxOcean Engineering, με έδρα τη Σιγκαπούρη, υπέγραψε μνημόνιο συμφωνίας (MoU) με την επίσης σιγκαπουριανή εταιρεία διαχείρισης πλοίων ανεφοδιασμού καυσίμων Hong Lam Marine και τον γαλλικό νηογνώμονα Bureau Veritas (BV) για την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου σχεδιασμού πλοίου ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη, η PaxOcean θα εστιάσει στην ανάπτυξη σχεδιασμών πλοίων κατανάλωσης και πλοίων ανεφοδιασμού καυσίμου αμμωνίας, με τον Bureau Veritas να αναλαμβάνει την πιστοποίηση της συμμόρφωσης αυτών με τους ισχύοντες κανονισμούς, και ειδικότερα με εκείνους που αφορούν τη διαχείριση της αμμωνίας ως καυσίμου. Η Hong Lam Marine, με τη σειρά της, πρόκειται να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα επιχειρησιακά δεδομένα των πλοίων, ενώ θα ελέγξει και την καταλληλότητα των νέων σχεδιασμών όσον αφορά τις εμπορικές δραστηριότητες των πλοίων.

Στόχος της νέας συνεργασίας είναι η υποστήριξη της καινοτομίας στον κλάδο των έξυπνων και αυτόνομων τεχνολογιών πλοίων, καθώς και η προώθηση της χρήσης της πράσινης αμμωνίας ως βιώσιμου καυσίμου, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απαλλαγή του παγκόσμιου ναυτιλιακού κλάδου από τις ανθρακικές εκπομπές.

Η λιμενική αρχή της Σιγκαπούρης (MPA) καλωσόρισε τη δημιουργία της εν λόγω σύμπραξης, η οποία αναμένεται να συμβάλει στην ανάπτυξη και στη δοκιμή καινοτόμων τεχνολογιών για την επιτάχυνση της μετάβασης σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Φωτό: PaxOcean Engineering

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.