Εκτιμήσεις ισχύος για τα Ro-Ro

Εκτιμήσεις ισχύος για τα Ro-Ro

95
Εκτιμήσεις ισχύος για τα Ro-Ro

Τις εκτιμήσεις της αναφορικά με το βραχυπρόθεσμο μέλλον της Ro-Ro αγοράς γνωστοποίησε η νορβηγική ναυτιλιακή Wallenius Wilhelmsen με αφορμή την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο του 2022. Σημειώνεται ότι η εταιρεία κατέγραψε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ίσα με $311 εκατ., τα οποία απέδωσε στην ισχυρή επίδοσή της στη ναυτιλία.

Ειδικότερα, η Wallenius Wilhelmsen θεωρεί ότι οι πωλήσεις επιβατηγών οχημάτων δεν αντανακλούν την πραγματική ζήτηση και συνεπώς θα αυξηθούν το ερχόμενο έτος, παρά τη δαμόκλειο σπάθη της οικονομικής ύφεσης. Την ίδια ώρα, οι ισορροπίες ζήτησης και προσφοράς στην αγορά των Ro-Ro θα παραμείνουν ευνοϊκές μεσοπρόθεσμα.

Ωστόσο, η αγορά αντιμετωπίζει προκλήσεις, απόρροια κυρίως εξωγενών παραγόντων. Η συμφόρηση κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων, η μεταβλητότητα στις τιμές των καυσίμων, η διαθεσιμότητα εργατικού δυναμικού καθώς φυσικά και δυνητικές αρνητικές οικονομικές εξελίξεις δύνανται να αποτελέσουν τροχοπέδη για την αγορά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.