Containerships: Σταθερά πτωτική η ναυλαγορά

Containerships: Σταθερά πτωτική η ναυλαγορά

150
Containerships: Σταθερά πτωτική η ναυλαγορά

Πτωτικές παραμένουν οι τάσεις στη spot ναυλαγορά των containerships, με τον σχετικό δείκτη της Drewry, WCI, που λαμβάνει υπόψη τους ναύλους σε κύρια routes, να μειώνεται περαιτέρω την εβδομάδα 11-17/8 και να διαμορφώνεται στα $6.223,82/FEU. Πλέον βρίσκεται σε κατά 35% χαμηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση. Σημειώνεται ότι ο δείκτης βρίσκεται σε πτώση από τις 24 Φεβρουαρίου, οπότε και είχε διαμορφωθεί στα $9.477/FEU.

Ειδικότερα, σε ετήσια βάση, η πτώση είναι έντονη σε fronthaul routes με αναχώρηση από τη Σαγκάη. Ο μέσος όρος της ετήσιας πτώσης των spot ναύλων στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ, Σαγκάη-Γένοβα και Σαγκάη-Λος Άντζελες είναι ίσος με 38%. Χαμηλότερη είναι η πτώση στο fronthaul route Σαγκάη-Νέα Υόρκη, ίση με 28%.

Σε εβδομαδιαία βάση, οι κυριότερες μεταβολές και ίσες με -5% κατεγράφησαν στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ και Σαγκάη-Λος Άντζελες.

Εικόνα1

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το route Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη, στο οποίο οι ναύλοι βρίσκονται σε κατά 8% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.