Τεχνολογική καινοτομία: Τα συστήματα κυψελών καυσίμου στο επίκεντρο

Τεχνολογική καινοτομία: Τα συστήματα κυψελών καυσίμου στο επίκεντρο

157
Τεχνολογική καινοτομία: Τα συστήματα κυψελών καυσίμου στο επίκεντρο

Η εταιρεία HELION Hydrogen Power, θυγατρική της Alstom, εξασφάλισε Έγκριση επί της Αρχής (AiP) από τον νηογνώμονα Bureau Veritas για το καινοτόμο σύστημα κυψελών καυσίμου πλοίων FC-RACK.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό σύστημα κυψελών καυσίμου, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί είτε μέσα στο πλοίο είτε στο κατάστρωμα αυτού, διαθέτοντας διπλό περίβλημα, που του επιτρέπει να σφραγίζει επαρκώς, ώστε να είναι κατάλληλο για θαλάσσια περιβάλλοντα. Το FC-RACK Marine διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα σύστημα θερμικής διαχείρισης καθώς και ένα σύστημα ασφαλείας για το καύσιμο υδρογόνο, ενώ, σύμφωνα με την HELION, η κάθετη αρχιτεκτονική των κυψελών καυσίμου διευκολύνει την πρόσβαση κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης του συστήματος.

Τα χαρακτηριστικά των έκτης γενιάς κυψελών καυσίμου υδρογόνου του FC-RACK εξασφαλίζουν τη συμμόρφωση του συστήματος με τους κανονισμούς του Bureau Veritas που αφορούν τη χρήση συστημάτων κυψελών καυσίμου σε πλοία. Η εισαγωγή του συστήματος κυψελών καυσίμου της HELION στη ναυτιλιακή βιομηχανία αναμένεται να βοηθήσει τους πλοιοκτήτες να επιτύχουν τους στόχους μηδενικών εκπομπών που έχουν θέσει, συμβάλλοντας παράλληλα στην απανθρακοποίηση του κλάδου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.