Ηνωμένο Βασίλειο: Προσεχώς απεργιακή κινητοποίηση σε λιμένες

Ηνωμένο Βασίλειο: Προσεχώς απεργιακή κινητοποίηση σε λιμένες

84
Ηνωμένο Βασίλειο: Προσεχώς απεργιακή κινητοποίηση σε λιμένες

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε λιμένες πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα εκείνο του λιμένα του Λίβερπουλ. Συγκεκριμένα, περισσότεροι από 500 λιμενεργάτες ψήφισαν υπέρ μιας απεργίας που στοχεύει στη διεκδίκηση καλύτερων απολαβών και στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εργαζόμενοι της Mersey Docks and Harbour Company (MDHC), που αποτελεί μέρος του ομίλου Peel Ports ‒του δεύτερου μεγαλύτερου ομίλου διαχείρισης λιμένων στο Ηνωμένο Βασίλειο‒, ψήφισαν υπέρ της απεργίας σε ποσοστό 99%.

Επιπλέον, με αφορμή τη στασιμότητα των μισθολογικών απολαβών εν μέσω του πληθωρισμού που ταλανίζει την οικονομία, έχει εκφραστεί η επιθυμία περαιτέρω απεργιακών κινητοποιήσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες, και πιο συγκεκριμένα στις σιδηροδρομικές μεταφορές και στις αερομεταφορές.

Από την άλλη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου Peel Ports, κατατέθηκε πρόταση για περαιτέρω αύξηση των απολαβών κατά 7%, έπειτα από αύξηση 4,5% πέρυσι. Η πρόταση περιλαμβάνει, επίσης, βελτιώσεις όσον αφορά τις βάρδιες των εργαζομένων και τις συντάξεις.

Παράλληλα, ο Lars Jensen, CEO της Vespucci Maritime, σε πρόσφατη ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε πως απεργιακές κινητοποιήσεις στους λιμένες του Φελιξστόου και του Λίβερπουλ δύνανται να προκαλέσουν επιπτώσεις για την Ευρώπη. Ειδικότερα, εάν πραγματοποιηθούν απεργίες στα βρετανικά λιμάνια, φορτία που προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει αναγκαστικά να μεταφορτωθούν στην Αμβέρσα, στο Ρότερνταμ ή σε άλλα κύρια ευρωπαϊκά λιμάνια, με συνέπεια την περαιτέρω συμφόρηση σε αυτά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.