Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Νέα Ζηλανδία μετά την πανδημία

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Νέα Ζηλανδία μετά την πανδημία

76
Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Νέα Ζηλανδία μετά την πανδημία

Η Νέα Ζηλανδία καλωσόρισε την Παρασκευή 12 Αυγούστου την επιστροφή του πρώτου κρουαζιερόπλοιου στα ύδατά της μετά την πανδημία, σηματοδοτώντας την επιστροφή του τουριστικού κλάδου στην κανονικότητα.

Στις αρχές του 2020, η Νέα Ζηλανδία είχε κλείσει τα σύνορά της, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19. Παρά το γεγονός ότι τον περασμένο Μάιο άνοιξε τα σύνορα στους τουρίστες που κατέφθαναν στη χώρα με αεροπλάνα, μόλις δύο εβδομάδες πριν ήρε όλους τους περιορισμούς στις μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων. Η εν λόγω «καθυστέρηση», όπως είναι λογικό, εγείρει ερωτηματικά στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Το τέλος των περιορισμών επέτρεψε στο «Pacific Explorer» της Carnival Australia να δέσει στο Auckland, με περίπου 2.000 επιβάτες και μέλη πληρώματος. Με αφορμή την επιστροφή της κρουαζιέρας, ο Stuart Nash, υπουργός Τουρισμού της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε στο Associated Press ότι «πρόκειται για ένα ακόμη βήμα για το άνοιγμα των συνόρων μας και ένα βήμα πιο κοντά στο “business as usual”».

Ο ίδιος τόνισε ακόμη ότι η επιστροφή του αριθμού τουριστών και των εσόδων από τον τουρισμό στα προπανδημικά επίπεδα αποτελεί μια μακρά διαδικασία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.