Αύξηση των έγκαιρων αφίξεων πλοίων

Αύξηση των έγκαιρων αφίξεων πλοίων

69
Αύξηση των έγκαιρων αφίξεων πλοίων

Η Sea Intelligence δημοσίευσε το πιο πρόσφατο Report Global Liner Performance (GLP) για τον μήνα Ιούνιο. Η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει δεδομένα για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος 60 liner εταιρειών, που δραστηριοποιούνται σε 34 τακτικές γραμμές.

Η τήρηση του χρονοδιαγράμματος από τις liner εταιρείες φαίνεται να διαφοροποιήθηκε από τις συνηθισμένες ενδείξεις, καθώς τον μήνα Ιούνιο οι έγκαιρες αφίξεις containerships αυξήθηκαν κατά 3,6%, φτάνοντας στο 40%. Επιπλέον, για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας, η «αξιοπιστία» των εταιρειών αναφορικά με τα προγραμματισμένα ταξίδια τους αυξήθηκε σε σύγκριση με πέρυσι. Επίσης, η μέση καθυστέρηση άφιξης πλοίων μειώθηκε σημαντικά μέσα στη χρονιά, ωστόσο παρέμεινε ως είχε σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, στις 6,24 ημέρες, τον Ιούνιο.

Τέλος, με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος να αγγίζει το 49,5%, η Maersk αναδείχθηκε ως η πιο «αξιόπιστη» liner εταιρεία τον Ιούνιο του 2022, ακολουθούμενη από την Hamburg Süd με 41,4%. Δέκα εταιρείες σημείωσαν επίπεδα αξιοπιστίας μεταξύ 30-40%, ενώ μόνο δύο τήρησαν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους μεταξύ 20-30%. Ακόμη, τον περασμένο Ιούνιο οι δέκα κορυφαίες στην εν λόγω λίστα εταιρείες είχαν μικρή απόκλιση μεταξύ τους, περίπου στο 7%, όσον αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Τη χαμηλότερη τήρηση του χρονοδιαγράμματος είχε η Wan Hai, με 24,8%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.