Γερμανία: Πιθανή στροφή 180 μοιρών προς την πυρηνική ενέργεια

Γερμανία: Πιθανή στροφή 180 μοιρών προς την πυρηνική ενέργεια

84
Γερμανία: Πιθανή στροφή 180 μοιρών προς την πυρηνική ενέργεια

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ενεργειακό μέτωπο, που ταλανίζουν τη Δύση, ωθούν πολλές χώρες σε αναθεωρήσεις όσον αφορά την ενεργειακή τους πολιτική.

Παρόμοια περίπτωση αποτελεί η Γερμανία, καθώς, σύμφωνα με τον καγκελάριο της χώρας, Όλαφ Σολτς, εξετάζεται η παράταση ζωής των εναπομεινασών τριών πυρηνικών μονάδων παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων Deutsche Welle (DW), ο Όλαφ Σολτς επισήμανε πως, παρά το γεγονός ότι οι ανανεώσιμες πηγές αποτελούν τη λύση για τις ενεργειακές προκλήσεις της χώρας, ο ρυθμός ανάπτυξης και χρήσης τους σε αρκετά μέρη της Γερμανίας δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες.

Επισημαίνεται ότι η παραγωγή ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια στη Γερμανία έφτασε το 13,3% της συνολικής παραγόμενης ηλεκτροπαραγωγής στη χώρα το 2021, όταν λειτουργούσαν έξι εργοστάσια. Επί του παρόντος, λειτουργούν τρία εργοστάσια, για τα οποία υπήρχε σχέδιο παύσης της λειτουργίας τους έως το τέλος του 2022. Τις πολιτικές αυτές είχαν προωθήσει ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και η πρώην καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Συνεπώς, η ανάγκη αναπλήρωσης του κενού από τον Nord Stream 1 μοιάζει μια δύσκολη εξίσωση για τη Γερμανία, η οποία στρέφεται σε όλες τις διαθέσιμες μορφές ενέργειας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.