Γερό «μπάσιμο» κοινοπραξίας για την εξαγορά της μητρικής της Seaspan

Γερό «μπάσιμο» κοινοπραξίας για την εξαγορά της μητρικής της Seaspan

95
Γερό «μπάσιμο» κοινοπραξίας για την εξαγορά της μητρικής της Seaspan

Η ιαπωνική εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ocean Network Express (ONE) σε συνεργασία με άλλους τρεις εταίρους κατέθεσαν από κοινού πρόταση για την εξαγορά όλων των κοινών μετοχών της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Atlas Corp., οι οποίες δεν ελέγχονται από τα μέλη της εν λόγω κοινοπραξίας. Η πρόταση κατατέθηκε στο ΔΣ της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη εταιρείας στις 4 Αυγούστου, ενώ η ONE θα διαπραγματευτεί, εκ μέρους της κοινοπραξίας, με την Atlas. Στο χαρτοφυλάκιο της Atlas περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η Seaspan Corporation, η οποία διαθέτει ένα εκτενές πρόγραμμα νεοναυπηγήσεων containerships.

Οι τρεις αυτοί εταίροι αποτελούν κύριους μετόχους της Atlas, οι οποίοι από κοινού ελέγχουν το 68% των κοινών μετοχών της εταιρείας. Πρόκειται για τους David Sokol, πρόεδρο του ΔΣ της Atlas, την οικογένεια Washington και την Fairfax Financial Holdings Limited, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της “K” Line.

Υπενθυμίζεται ότι η ONE αποτελεί κοινοπραξία των Mitsui OSK Lines (MOL), Nippon Yusen Kaisha (NYK) και Kawasaki Kisen Kaisha (“K” Line).

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.